Στο περιεχόμενο
Υποργείο Εξωτερικών της Φινλανδίας

O Timo Tolkki στην Ελλάδα, με τραγούδια από την καριέρα του με τους Stratovarius - Πρεσβεία Φινλανδίας, Αθήνα : Επικαιρότητα

ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΦΙΝΛΑΝΔΙΑΣ, Αθήνα

Χατζηγιάννη Μέξη 5
115 28 Αθήνα
Τηλ:- +30-210-72 55 860
E-mail: sanomat.ate@formin.fi
Ελληνικά | Suomi | English | Svenska |  |  | Instagram
Μικρότερα γράμματαΜεγαλύτερα γράμματα
 
Ειδήσεις, 20/4/2017

O Timo Tolkki στην Ελλάδα με τραγούδια από την καριέρα του με τους Stratovarius

O Timo Tolkki είναι μια από τις πλέον αινιγματικές προσωπικότητες στην ιστορία του heavy metal. O Tolkki εμφανίσεται την Παρασκευή 21 Απριλίου στο Piraeus 117 Academy στην Αθήνα και την Κυριακή 23 Απριλίου στον Μύλο Θεσσαλονίκης.

Και ανάμεσα το Σάββατο 22 Απριλίου ο Tolkki συμμετέχει στην εμφάνιση των Candlemass στο Piraeus 117 Academy όπου και θα παίξουν ολόκληρο τον Nightfall δίσκο.

Tolkki_Athens

Γνωστός και ως «η δημιουργική δύναμη» πίσω από 17 κυκλοφορίες των Stratovarius και μέλος των super groups Revolution Renaissance (μέλη των Helloween, Edguy/Avantasia και Thunderstone) και Symfonia (μέλη των Helloween, Sonata Arctica, Angra και Avantasia), ο Timo εκτιμάται ιδιαίτερα και για τα δύο album του με τους Avalon, για τα οποία σύλλεξε την αφρόκρεμα των διεθνών metal ταλέντων,

όπως: Michael Kiske (Helloween, UnisonicAvantasia), Sharon Den Adel (Within Temptation), Elize Ryd (Amaranthe, Kamelot), Rob Rock (Solo, Impelliterri, Avantasia), Russell Allen (Symphony X), Tony Kakko (Sonata Arctica), Jens Johansson (Dio, Stratovarius, Yngwie Malmsteen), Derek Sherinian (Dream Theater, Planet X, Solo) και Alex Holzwarth (Sieges Even, Rhapsody) να λάβουν μέρος, εισπράττοντας μεγάλη εμπορική επιτυχία.

Εκτός των παραπάνω υψηλών επιτευγμάτων του, έχει κυκλοφορήσει και κάποια solo albums κι έχει πειραματιστεί με μια πληθώρα από πολλά άλλα projects, φορώντας κάθε φορά διαφορετικά δημιουργικά πρόσωπα, άλλοτε του κιθαρίστα, του συνθέτη, του παραγωγού κλπ.

Tolkki_Thessaloniki

Ο Timo δέχθηκε μια πρόταση να πραγματοποιήσει περιοδεία για το προσωπικό του σχήμα μέσα στο 2016 και έπειτα από λίγη σκέψη, αποφάσισε να το κάνει με τη βοήθεια δύο ανθρώπων που γνώριζε καλά, τον πληκτρά Milko Harkin (πρώην μέλος των Sonata Arctica, Symfonia) με τον οποίο ήταν πολύ ευχαριστημένος μετά τη συνεργασία τους στο album των Symfonia και τον μπασίστα Santtu Lehtiniemi, έναν πολύ ικανό επαγγελματία και ακαδημαϊκό, από τον οποίο επίσης είχε βοηθηθεί στην παραγωγή προηγούμενων album των Revolution Renaissance.

Έπειτα πλησίασε τον Alex Landenburg (των Rhapsody και πολλών άλλων), έναν από τους πιο συναρπαστικούς ανερχόμενους ντράμερ κι εκείνος εντάχθηκε στο νεοσύστατο σχήμα. Στη θέση του τραγουδιστή της μπάντας είναιο Έλληνας τραγουδιστής Mike Livas.

Το κείμενο Didi Music

Εκτύπωση σελίδας

Αυτό το κείμενο

Ενημέρωση 20/4/2017


© Πρεσβεία Φινλανδίας, Αθήνα | Στοιχεία επικοινωνίας