Στο περιεχόμενο
Υποργείο Εξωτερικών της Φινλανδίας

Tarja is back! - Πρεσβεία Φινλανδίας, Αθήνα : Επικαιρότητα : Ειδήσεις

ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΦΙΝΛΑΝΔΙΑΣ, Αθήνα

Χατζηγιάννη Μέξη 5
115 28 Αθήνα
Τηλ:- +30-210-72 55 860
E-mail: sanomat.ate@formin.fi
Ελληνικά | Suomi | English | Svenska |  |  | Instagram
Μικρότερα γράμματαΜεγαλύτερα γράμματα
 
Ειδήσεις, 4/1/2017

Η Tarja Turunen έρχεται στην Ελλάδα για δυο εμφανίσεις

Η πανέμορφη Tarja γεννήθηκε στο  Kitee της Φινλανδίας και η σχέση της με τη μουσική φάνηκε από τα πρώτα χρόνια της ζωής της καθώς όπως χιουμοριστικά λένε οι γονείς της: "η Tarja άρχισε να τραγουδάει πριν μάθει να περπατάει".

Tarja Turunen_2017

Οι σπουδές της στη φωνητική και στο πιάνο ξεκίνησαν από την ηλικία των έξι ετών και το μεγάλο της ταλέντο δεν άργησε να γίνει αντιληπτό τόσο από τους δασκάλους της, όσο και από τους συμμαθητές της. Οι φωνητικές της ικανότητες την ανέδειξαν σε μια εξαιρετική λυρική σοπράνο και η ενασχόλησή της με το κλασικό τραγούδι ήρθε σαν φυσική εξέλιξη.

Το 1996 οι “Nightwish” βρήκαν στo πρόσωπο της Tarja μια τραγουδίστρια με απεριόριστες φωνητικές δυνατότητες. Το συγκρότημα ξεκίνησε σαν ακουστικό μουσικό project αλλά στη συνέχεια υιοθέτησε έναν πιο Rock/Metal χαρακτήρα  o οποίος ταίριαζε περισσότερο στη μεγαλοπρέπεια και ένταση της φωνής της Tarja.

Η συνέχεια είναι γνωστή: 5 album (ανάμεσα στα οποία και το χρυσό στη χώρα μας Once), πάνω από 1.000.000 πωλήσεις, πάρα πολλές συναυλίες, φανατικός πυρήνας οπαδών,  αλλά πάνω απ’ όλα καθιέρωση του όρου “female fronted band” και δημιουργία αντίστοιχου μουσικού ιδιώματος με την Tarja να ανοίγει το δρόμο για τον επαναπροσδιορισμό της θέσης των γυναικών στο σύγχρονο σκληρό ήχο, αλλά και να αποτελεί πρότυπο για όλες τις frontwomen που ακολούθησαν.

Tarja Turunen_poster2017

Μετά από την αποχώρηση της από τους Nightwish, η Tarja αποφάσισε να ακολουθήσει προσωπική πορεία έχοντας μέχρι σήμερα κυκλοφορήσει 4 albums με τελευταίο το "The Shadow Self"του 2016 που απέσπασε πολύ καλές κριτικές και γνώρισε μεγάλη επιτυχία στη χώρα μας.

Η υπέροχη Tarja θα βρεθεί την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου στο Fuzz Club της Αθήνας και τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου στο Principal Club Theater της Θεσσαλονίκης για να μας παρουσιάσει τις καλύτερες στιγμές τόσο από την προσωπική της καριέρα, όσο και από την κοινή πορεία της με τους Nightwish.

Video Links:

“No Bitter End” Official Music Video: https://www.youtube.com/watch?v=dqZs-DFtx9g
“Innocence” Official Music Video: https://www.youtube.com/watch?v=6yYccQ0S1yI
Live at Wacken 2016: https://www.youtube.com/watch?v=uUAzRN9Co7s&t=519s
Nightwish Medley 2016: https://www.youtube.com/watch?v=PbPOHVsvsho

Περισσότερες πληροφορίες
Tarja Turunen
Fuzz
Principal Club Theater

 

Εκτύπωση σελίδας

Αυτό το κείμενο

Ενημέρωση 4/1/2017


© Πρεσβεία Φινλανδίας, Αθήνα | Στοιχεία επικοινωνίας