Στο περιεχόμενο
Υποργείο Εξωτερικών της Φινλανδίας

To Διεθνές Πανοράμα Οικολογικών και Επιστημονικών ταινιών - Πρεσβεία Φινλανδίας, Αθήνα : Επικαιρότητα : Ειδήσεις

ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΦΙΝΛΑΝΔΙΑΣ, Αθήνα

Χατζηγιάννη Μέξη 5
115 28 Αθήνα
Τηλ:- +30-210-72 55 860
E-mail: sanomat.ate@formin.fi
Ελληνικά | Suomi | English | Svenska |  |  | Instagram
Μικρότερα γράμματαΜεγαλύτερα γράμματα
 
Ειδήσεις, 26/5/2016

To Διεθνές Πανοράμα Οικολογικών και Επιστημονικών ταινιών

Οι ταινίες του 3ου "Διεθνούς Πανοράματος Οικολογικών και Επιστημονικών ταινιών" θα  προβληθούν  στις 7 το απόγευμα της Πέμπτης 26 Μαΐου 2016 στο Πολιτιστικό Κέντρο Τούμπας στη Θεσσαλονίκη με δυο ταινίες από τη Φινλανδία.

Traces of ice

TRACES OF THE ICE AGE των Christian Olsson και Bo Forsader είναι ένα ενημερωτικό ντοκιμαντέρ για τα ίχνη από την εποχή των παγετώνων στην περιοχή Βάασα και το Αρχιπέλαγος Kvarken. Ο γρήγορος ρυθμός της ανύψωσης της γής στο Αρχιπέλαγο του Κβάρκεν  έχει  κερδίσει την αναγνώριση της Unesco σαν ένα μνημείο παγκόσμιας φυσικής κληρονομιάς.

On the fish streams of Kvarken

AT THE FISH STREAMS OF KVARKEN των Eero Murtomäki, Ari Valkola και Juhani Koivusaari. Ρυάκια και οι εκβολές αυτών που ρέουν από ένα περίεργο είδος σαν φυσικές πισίνες και λίμνες - που ονομάζονται Kluuvi –  καταλήγουν στη θάλασσα της δυτικής ακτής της Φινλανδίας στο αρχιπέλαγος του Κβάρκεν κοντά στην πόλη Βάασα. Είναι ένα αρκετά χαρακτηριστικό  φαινόμενο γιατί τα ρυάκια αυτά, που είναι γεμάτα νερό από το λιώσιμο των χιονιών, προσελκύουν διάφορα ψάρια όπως λούτσους, πέρκες και ασπρόψαρα που κολυμπούν αντίθετα στο ρεύμα  για να αναπαραχθούν στα γλυκά αβαθή νερά των φυσικών αυτών πισινών και λιμνών.

Η είσοδος είναι Ελεύθερη για το κοινό.

Περισσότερες πληροφορίες
Koyinta Organization

Εκτύπωση σελίδας

Ενημέρωση 26/5/2016


© Πρεσβεία Φινλανδίας, Αθήνα | Στοιχεία επικοινωνίας