Στο περιεχόμενο
Υποργείο Εξωτερικών της Φινλανδίας

Χριστούγεννα στη Φινλανδία - Πρεσβεία Φινλανδίας, Αθήνα : Επικαιρότητα

ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΦΙΝΛΑΝΔΙΑΣ, Αθήνα

Χατζηγιάννη Μέξη 5
115 28 Αθήνα
Τηλ:- +30-210-72 55 860
E-mail: sanomat.ate@formin.fi
Ελληνικά | Suomi | English | Svenska |  | 
Μικρότερα γράμματαΜεγαλύτερα γράμματα
 
Ειδήσεις, 8/12/2015

Χριστούγεννα στη Φινλανδία

Ο πιο σημαντικός Χριστουγεννιάτικος εορτασμός στη Φινλανδία είναι αυτός της Παραμονής των Χριστουγέννων. 

Visit Helsinki/Comma Oy
Gingerbreadhouse


Μέρος της Φινλανδικής παράδοσης είναι η Χριστουγεννιάτικη σάουνα και η προετοιμασία του δείπνου των Χριστουγέννων που περιλαμβάνει καθιερωμένες λιχουδιές όπως παστή ρέγγα, ροσόλι (σαλάτα λαχανικών με παντζάρι, καρότο, πατάτα και αγγουράκι τουρσί), σολομό, πουρέ πατάτας και καρότου στο φούρνο, χοιρινό Χριστουγέννων, κρύο γλύκισμα από πουρέ δαμάσκηνου και μπισκότα κανέλλας. 

Οι Φινλανδοί λατρεύουν τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντά τους. Ψάλλονται με ενθουσιασμό στις εκκλησίες πριν από τα Χριστούγεννα ενώ οι συναυλίες με κάλαντα σε άλλους χώρους είναι πολύ δημοφιλείς.

Visit Helsinki/Comma Oy
Santa in snow

H καλύτερη στιγμή της βραδιάς είναι βεβαίως όταν ο Αϊ-Βασίλης χτυπά την πόρτα. Κάνει πάντα την ίδια ερώτηση: "Υπάρχουν εδώ καλά παιδιά;". Φυσικά, σε κάθε σπίτι υπάρχουν μόνο καλά παιδιά και όλα παίρνουν δώρα.

΄Οποτε τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν τον Αϊ-Βασίλη, βγάζουν από το κεφάλι τους εκατοντάδες ερωτήσεις που πάντα ήθελαν να ρωτήσουν. Αλλά η έξαψη της στιγμής τους δημιουργεί συνήθως τρακ.

Μία από τις ωραιότερες στιγμές της Παραμονής των Χριστουγέννων είναι η επίσκεψη στο νεκροταφείο και η εναπόθεση ενός κεριού στους τάφους των αγαπημένων. Σειρές από κεριά τρεμοπαίζουν στο χιόνι, κάτω από ένα σκούρο μπλε ουρανό, δημιουργώντας ένα αξέχαστο θέαμα. 

Aarikkabird


Η ημέρα των Χριστουγέννων είναι για ανάπαυση και χαλάρωση. Τα βιβλία που έφερε ο Αϊ-Βασίλης ανοίγονται ενώ καταναλώνονται τα φαγητά που περίσσεψαν από την Παραμονή. Οι επισκέψεις σε συγγενείς και φίλους αρχίζουν τη δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων, 26 Δεκεμβρίου. Και εάν ο καιρός το επιτρέπει οι άνθρωποι παρακολουθούν υπαίθριες εκδηλώσεις που διοργανώνουν διάφορα σωματεία.

 Περισσότερες πληροφορίες
ThisisFinland - Christmas

Εκτύπωση σελίδας

Ενημέρωση 8/12/2015


© Πρεσβεία Φινλανδίας, Αθήνα | Στοιχεία επικοινωνίας