Στο περιεχόμενο
Υποργείο Εξωτερικών της Φινλανδίας

Τα φινλανδικά Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ - Πρεσβεία Φινλανδίας, Αθήνα : Επικαιρότητα

ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΦΙΝΛΑΝΔΙΑΣ, Αθήνα

Χατζηγιάννη Μέξη 5
115 28 Αθήνα
Τηλ:- +30-210-72 55 860
E-mail: sanomat.ate@formin.fi
Ελληνικά | Suomi | English | Svenska |  | 
Μικρότερα γράμματαΜεγαλύτερα γράμματα
 
Ειδήσεις, 18/6/2014

Τα φινλανδικά Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ

hoto: Rami Hanafi/Viewmasters of HelsinkiUnesco World Heritage cultural and natural sites, Finland, Finnish, Kvarken Archipelago, Struve Geodetic Arc, Suomenlinna, Old Church of Petäjävesi, Sammallahdenmäki Bronze Age burial site, Rauma Old Town, Verla Groundwood and Board Mill

Ενα από τα ωραιότερα και μεγαλύτερα ιστορικά φρούρια του κόσμου είναι το φρούριο Suomenlinna ("Κάστρο της Φινλανδίας").

Ενα από τα ωραιότερα και μεγαλύτερα ιστορικά φρούρια του κόσμου είναι το φρούριο  Suomenlinna ("Κάστρο της Φινλανδίας"), το οποίο εκτείνεται σε έξι νησιά του Ελσίνκι. Οι εργασίες ανέγερσης ξεκίνησαν το 1748 υπό τον αρχιτέκτονα Augustin Ehrensvärd. Για πολλές δεκαετίες ήταν η κύρια αμυντική γραμμή της σουηδικής κυριαρχίας και είχε χαρακτηριστεί η πυριτιδαποθήκη της περιοχής. Κατά τον Φινλανδικό πόλεμο το φρούριο έπεσε στα χέρια των Ρώσων στις 3 Μαΐου 1808 και άνοιξε τον δρόμο για την οριστική κατάληψη της Φινλανδίας από τις ρωσικές δυνάμεις.

Σήμερα η περιοχή έχει περίπου 850 κατοίκους και το φρουρίο αποτελεί πολιτιστικό και παραθεριστικό κέντρο. Tο κάστρο Suomenlinna είναι εύκολα προσεγγίσιμο με φερρυ που ξεκινά από την  κεντρική ανοιχτή αγορά Kauppatori . Τα δρομολόγια είναι συχνά καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου, ακόμα και το χειμώνα.

Τα άλλα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ στη Φινλανδία είναι η παλαιά Ραούμαη εκκλησία Πεταγιαβέζι, ο Μύλος και το Διατηρητέο Χωριό Βέρλατα ταφικά Μνημεία Εποχής του Χαλκού στο Σαμμαλλαχντενμάκι, ο Αρχιπέλαγος Κβάρκεν και το Γεωδαιτικό Τόξο Στρούβε.

Περισσότερες πληροφορίες 
Τα φινλανδικά Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ
thisisFINLAND

Εκτύπωση σελίδας

Αυτό το κείμενο

Ενημέρωση 18/6/2014


© Πρεσβεία Φινλανδίας, Αθήνα | Στοιχεία επικοινωνίας