Στο περιεχόμενο
Υποργείο Εξωτερικών της Φινλανδίας

Ένα γραμματόσημο μπορεί να παίζει μουσικό βίντεο - Πρεσβεία Φινλανδίας, Αθήνα : Επικαιρότητα

ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΦΙΝΛΑΝΔΙΑΣ, Αθήνα

Χατζηγιάννη Μέξη 5
115 28 Αθήνα
Τηλ:- +30-210-72 55 860
E-mail: sanomat.ate@formin.fi
Ελληνικά | Suomi | English | Svenska |  | 
Μικρότερα γράμματαΜεγαλύτερα γράμματα
 
Ειδήσεις, 6/5/2014

Ένα γραμματόσημο μπορεί να παίζει μουσικό βίντεο

Η Itella Posti Oy δημοσλιευσε δύο γραμματόσημα με παραδοσιακά μουσικά όργανα της Φινλανδίας. Ένας κωδικός κρυμμένος στην εικόνα δημιουργεί μια σύνδεση για ένα ολοκαίνουργιο video clip της Λαϊκής Ορχήστρας Sibelius Academy’s Folk Big Band με ένα smartphone ή tablet. 

Παραδοσιακά όργανα με ένα μοντέρνο άγγιγμα

Τα γραμματόσημα EUROPA 2014 παρουσιάζουν εθνικά μουσικά όργανα. Η Sanna Mander, ένα νέο όνομα μεταξύ των σχεδιαστών γραμματοσήμων, έχει εικονογραφήσει δύο πλήρως φινλανδικά μουσικά όργανα : το ακορντεόν και το kantele. Η προσέγγιση της Mander στο παραδοσιακό θέμα των γραμματοσήμων είναι σύγχρονη και προσωπική. 

Soitinpostari

Η Mander θεωρεί ότι η παραδοσιακή λαϊκή μουσική ένα συνεχές που συνδέει το παρελθόν με το μέλλον. Λέει ότι στα γραμματόσημα απεικονίζονται μουσικοί τη στιγμή που η μουσική και η γύρω φύση γίνονται ένα. «Κάποιος παίζει σε ένα χώρο που καλύπτεται με νότες, ένας άλλος είναι σε ένα δάσος με νότες που ανεβαίνουν για να σχηματίσουν τις κορυφές των σημύδων».

Ένα αναγνωριστικό που μπορεί να σαρωθεί με την εφαρμογή CEE App κρύβεται στις εικόνες των γραμματοσήμων. Οι χρήστες που έχουν κατεβάσει την εφαρμογή το μόνο που χρειάζεται να κάνουν είναι να ευθυγραμμίσουν το smartphone ή το tablet τους με το γραμματόσημο και να αποκτήσουν άμεση πρόσβαση στο διαδίκτυο για να παρακολουθήσουν ένα βίντεο στο YouTube με τη Λαϊκή Ορχήστρα, με Φινλανδούς λαϊκούς οργανοπαίχτες από το Πανεπιστήμιο των Τεχνών της Ελσίνκι Sibelius Academy. Το βίντεο έγινε στο πλαίσιο της εκτεταμένης και μακρόχρονης συνεργασίας μεταξύ Itella και Ακαδημίας Sibelius.

Κείμενο και φωτογραφίες: Itella Posti Oy
Μετάφραση ιστοσελίδα taxydromeio.gr

Εκτύπωση σελίδας

Αυτό το κείμενο

Ενημέρωση 6/5/2014


© Πρεσβεία Φινλανδίας, Αθήνα | Στοιχεία επικοινωνίας