Στο περιεχόμενο
Υποργείο Εξωτερικών της Φινλανδίας

Φινλανδικό θρυλικό πλοίο σε γραμματόσημο - Πρεσβεία Φινλανδίας, Αθήνα : Επικαιρότητα

ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΦΙΝΛΑΝΔΙΑΣ, Αθήνα

Χατζηγιάννη Μέξη 5
115 28 Αθήνα
Τηλ:- +30-210-72 55 860
E-mail: sanomat.ate@formin.fi
Ελληνικά | Suomi | English | Svenska |  | 
Μικρότερα γράμματαΜεγαλύτερα γράμματα
 
Ειδήσεις, 22/4/2014

Finnjet - Φινλανδικό θρυλικό πλοίο σε γραμματόσημο

Η Φινλανδική Itella Posti Oy δημοσίευσε τη Δευτέρα 17 Μάρτη 2014 ένα μικροσκοπικό φύλλο με δύο γραμματόσημα που απεικονίζουν το θρυλικό οχηματαγωγό πλοίο FINNJET, που εκτελούσε δρομολόγια μεταξύ Ελσίνκι και Travemünde το 1977-2008.

Η μινιατούρα του Finnjet σχεδιασμένη από τον γραφίστα Klaus Welp είναι τμήμα μιας σειράς εκδόσεων της Norden: Nordic Maritime, στην οποία τα προηγούμενα γραμματόσημα που απεικονίζονται περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, σκάφη διάσωσης, το ναυτιλιακό κέντρο Vellamo και το θρυλικό παγοθραυστικό Tarmo.

Finnjet

Το Finnjet, ήταν ένα επιβατικό πλοίο προηγμένης τεχνολογίας για την εποχή του. Ήταν το μεγαλύτερο επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο του κόσμου μετρώντας πολλούς διαφορετικούς δείκτες – όπως το βάρος, το ύψος, την χωρητικότητα, την ταχύτητα, την ιπποδύναμη. 

Επίσης, από την άποψη των ανέσεων των επιβατών το Finnjet ήταν μια κατηγορία από μόνο του. Εκτός από τα εξωτερικά καθίσματα, όλοι οι επιβάτες είχαν τις δικές τους καμπίνες. Υπήρχαν, ακόμη, μπουφέδες με πολυτελή γεύματα και ένα ποικίλο ψυχαγωγικό πρόγραμμα. Το Finnjet κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του μετέφερε περισσότερους από πέντε εκατομμύρια επιβάτες.

Το ταξίδι με τον «αυτοκράτορα της Βαλτικής Θάλασσας» ήταν μια περιπέτεια

Ο γραφίστας Klaus Welp έχει προσωπικές εμπειρίες σε ταξίδια με το Finnjet. Το γραμματόσημο απεικονίζει μια φωτογραφία της παιδικής του ηλικίας που απολαμβάνει ένα θαλάσσιο ταξίδι στη Γερμανία στο κατάστρωμα με τον πατέρα του, τη μητέρα του και τον αδελφό του. Ο Klaus Welp είναι ηλικίας τριών ετών στην εικόνα.

Εικόνα: Itella Posti Oy
Finnjet_postimerkki

«Ο πατέρας μου είναι Γερμανός και διασχίζαμε τη Βαλτική Θάλασσα για να επισκεφτούμε φίλους και συγγενείς τουλάχιστον κάθε δύο χρόνια. Πολλά από τα ταξίδια γίνονταν με το Finnjet,  »τον αυτοκράτορα της Βαλτικής Θάλασσας».

Για περίπου 24 ώρες εγώ και ο αδελφός μου είχαμε την δυνατότητα να τριγυρίζουμε σε αυτό τον πλωτό μικρόκοσμο, εξερευνώντας τους στρωμένους με μοκέτες χρώματος πορτοκαλί διαδρόμους και τα υπαίθρια καταστρώματα,» λέει ο Welp .

Κείμενο και φωτογραφίες: Itella Posti Oy
Μετάφραση ιστοσελίδα taxydromeio.gr

Εκτύπωση σελίδας

Αυτό το κείμενο

Ενημέρωση 22/4/2014


© Πρεσβεία Φινλανδίας, Αθήνα | Στοιχεία επικοινωνίας