Στο περιεχόμενο
Υποργείο Εξωτερικών της Φινλανδίας

Ο Μάρτι Ρούσι σολίστας της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών - Πρεσβεία Φινλανδίας, Αθήνα : Επικαιρότητα

ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΦΙΝΛΑΝΔΙΑΣ, Αθήνα

Χατζηγιάννη Μέξη 5
115 28 Αθήνα
Τηλ:- +30-210-72 55 860
E-mail: sanomat.ate@formin.fi
Ελληνικά | Suomi | English | Svenska |  | 
Μικρότερα γράμματαΜεγαλύτερα γράμματα
 
Ειδήσεις, 31/3/2014

Ο Μάρτι Ρούσι σολίστας της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών

Στην συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, δύο σολίστ διεθνούς ακτινοβολίας, ο Φινλανδός τσελίστας Μάρτι Ρούσι και ο βιολονίστας Νόε Ινούι, υπό την διεύθυνση του καταξιωμένου Ρώσου μαέστρου Νικολάι Αλεξέγιεφ, θέτουν το ταλέντο τους στην υπηρεσία της μουσικής του Μπραμς.

Rousi_300

Η πρώτη συναυλία του κύκλου Μπραμς  στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, στο πλαίσιο της συνεργασίας της ΚΟΑ με το Φεστιβάλ "Συμφωνία" Πειραιά και Νήσων Αργοσαρωνικού,  θα δοθεί το Σάββατο 5 Απριλίου 2014 και ώρα 6 το απόγευμα. 

Η συναυλία θα ανοίξει με την Ακαδημαϊκή Εισαγωγή έργο 80, την οποία ο Μπραμς είχε γράψει για την τελετή της απονομής του τίτλου του ως επίτιμου διδάκτορα και την αφιέρωσε στο Πανεπιστήμιο του Μπρέσλαου.

Το έργο αποτελεί τον αντίποδα της Τραγικής Εισαγωγής έργο 81 του Μπραμς, η οποία, όπως και η «Ακαδημαϊκή», γράφτηκε το καλοκαίρι του 1880. 

Ακολουθεί το εμβληματικό Διπλό Κοντσέρτο για βιολί, βιολοντσέλο και ορχήστρα σε λα ελάσσονα, έργο 102, το τελευταίο μιας σειράς μεγάλων ορχηστρικών έργων που συνέθεσε ο Μπραμς,  κι ενώ ο συνθέτης είχε ήδη εργαστεί επί μακρόν στη μουσική δωματίου.

Περισσότερες πληροφορίες
Ticketservices


Εκτύπωση σελίδας

Ενημέρωση 31/3/2014


© Πρεσβεία Φινλανδίας, Αθήνα | Στοιχεία επικοινωνίας