Στο περιεχόμενο
Υποργείο Εξωτερικών της Φινλανδίας

Φινλανδή Minna Haukka στο Κέντρο Μελέτης Χορού Ντάνκαν ”110 χρόνια μετά...” - Πρεσβεία Φινλανδίας, Αθήνα : Επικαιρότητα

ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΦΙΝΛΑΝΔΙΑΣ, Αθήνα

Χατζηγιάννη Μέξη 5
115 28 Αθήνα
Τηλ:- +30-210-72 55 860
E-mail: sanomat.ate@formin.fi
Ελληνικά | Suomi | English | Svenska |  |  | Instagram
Μικρότερα γράμματαΜεγαλύτερα γράμματα
 
Ειδήσεις, 29/5/2013

Φινλανδή Minna Haukka στο Κέντρο Μελέτης Χορού Ντάνκαν ”110 χρόνια μετά...”

Φέτος συμπληρώνονται 110 χρόνια από την πρώτη επίσκεψη των Ισιδώρα και Ραϋμόνδο Ντάνκαν στην Αθήνα. Παραστάσεις, διαλέξεις, εικαστικές εγκαταστάσεις, μαθήματα χορού , προβολές και συζητήσεις πλαισιώνονται από διεθνείς και Έλληνες καλλιτέχνες και θεωρητικούς, ανάμεσά τους και η Φινλανδή Minna Haukka.

Την Κυριακή 2 Ιουνίου στις 7.30 μμ και μετά θα είναι η διάλεξη της Barbara Kane ”Δίνοντας σχήμα στο παρελθόν μας” Ο απόηχος της Ισιδώρας Ντάνκαν σήμερα.

Παράλληλα θα παρουσιαστεί η video εγκατάσταση της Φινλανδής εικαστικού Minna Haukka ‘On movement’ - ένα πορτραίτο της Barbara Kane ως ερμηνεύτριας του πνεύματος της εποχής της Duncan, ένα έργο που δοκιμάζει τη σημασία και τον ρόλο μιας χορεύτριας σαν την Kane στη σύγχρονη εποχή.

Minna Haukka_Duncan iso

 

 

 

 

 

 

 

Isadora Duncan

H Isadora Duncan, μεγαλωμένη μέσα σε μια ιρλανδο-αμερικανική οικογένεια, υπήρξε η ριζοσπαστική πρωτεργάτης του σύγχρονου χορού, δασκάλα και φεμινίστρια, που μας έδωσε έναν εντελώς νέο τρόπο να σκεφτόμαστε το χορό σαν μέσο έκφρασης. Υπήρξε επίσης η πρώτη πολιτικά ευαίσθητη χορεύτρια της εποχής της. Πάνω από έναν αιώνα μετά, η χορευτική παράδοση της Ντάνκαν μεταδίδεται από τις χορεύτριες και παιδαγωγούς Barbara Kane και Francoise Rageau. Μαζί ιδρύουν το 1985 την ομάδα Isadora Duncan Dance Group (IDDG London/Paris) για να διατηρήσουν και να κάνουν ευρύτερα γνωστό το έργο της Ισιδώρας Ντάνκαν και ταυτόχρονα να συνεχίσουν και να εξελίξουν τις καλλιτεχνικές και παιδαγωγικές αρχές της κίνησης και του χορού που εκείνη έθεσε.

Κέντρο Μελέτης Χορού Ισιδώρας και Ραϋμόνδου Ντάνκαν
Χρυσάφης 34 και Δικαιάρχου Τ.Κ. 16232 Βύρωνας
E-mail : info@duncandancecenter.org
τηλ: : 210 7621234 ή 210 7621164

Περισσότερες πληροφορίες
110 χρόνια μετά

Εκτύπωση σελίδας

Αυτό το κείμενο

Ενημέρωση 30/5/2013


© Πρεσβεία Φινλανδίας, Αθήνα | Στοιχεία επικοινωνίας