Στο περιεχόμενο
Υποργείο Εξωτερικών της Φινλανδίας

Η Rajataide στην Art-Athina 2013 - Πρεσβεία Φινλανδίας, Αθήνα : Επικαιρότητα

ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΦΙΝΛΑΝΔΙΑΣ, Αθήνα

Χατζηγιάννη Μέξη 5
115 28 Αθήνα
Τηλ:- +30-210-72 55 860
E-mail: sanomat.ate@formin.fi
Ελληνικά | Suomi | English | Svenska |  | 
Μικρότερα γράμματαΜεγαλύτερα γράμματα
 
Ειδήσεις, 14/5/2013

Η Rajataide στην Art-Athina 2013

H ένωση νέων καλλιτεχνών, Rajataide, θα επιχειρήσει να προκαλέσει μια συζήτηση γύρω από τις προσδοκίες που έχει η σύγχρονη κοινωνία από τους καλλιτέχνες στην Art-Athina 2013.

Art Athina logoΣτο Platform Project @ Art Athina, το οποίο συντονίζει η Άρτεμις Ποταμιάνου, θα παρουσιαστούν 45 πλατφόρμες – δράσεις καλλιτεχνικών ομάδων από 16 χώρες και με περισσότερους από 500 καλλιτέχνες. Οι πλατφόρμες είναι από: Φινλανδία, Ελλάδα, Ιταλία, Κύπρο, Ελβετία, Αγγλία, Γερμανία, Αυστρία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Σουηδία, Ολλανδία, Καναδά, Νέα Ζηλανδία, Γαλλία, Ρωσία και Σερβία.

"Ο καλλιτέχνης είναι ..." - Οι ρόλοι των καλλιτεχνών στη σύγχρονη κοινωνία.

Την Κυριακή 19 Μαΐου ώρα16:30 - 17:30 η ένωση νέων καλλιτεχνών Rajataide, που διατηρεί μια γκαλερί σύγχρονης τέχνης στο Tampere της Φινλανδίας, διεξάγει σφυγμομέτρηση σχετικά με τους ρόλους των καλλιτεχνών στη σύγχρονη κοινωνία.

Στο πλαίσιο της λειτουργίας της, η ένωση Rajataide ασχολείται με τα ζητήματα που ο σημερινός κόσμος και η κοινωνία δημιουργεί για τους νέους καλλιτέχνες. Στην Art-Athina, η Rajataide θα επιχειρήσει να προκαλέσει μια συζήτηση γύρω από τις προσδοκίες που έχει η σύγχρονη κοινωνία από τους καλλιτέχνες.

Συντονισμός: Γιώργος Ωραιόπουλος

Ο στόχος του προγράμματος

Ο στόχος του προγράμματος είναι να χαρτογραφήσει την εικαστική δράση, όπως αυτή παράγεται μέσα στo πλαίσιo ομαδικών πρωτοβουλιών καλλιτεχνών, που αποφασίζουν να αναζητήσουν από κοινού λύσεις στα εικαστικά ερωτήματα δημιουργώντας τις λεγόμενες πλατφόρμες.

Μέσα από το πρόγραμμα θα αναδειχθούν διαφορές καλλιτεχνικές ομάδες, κολεκτίβες, πλατφόρμες και ανεξάρτητοι χώροι τέχνης καλλιτεχνών με όχι εμπορικό χαρακτήρα (μη κερδοσκοπικοί), που δραστηριοποιούνται τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό με αντισυμβατικούς τρόπους, επιτυγχάνοντας αναπάντεχους διαλόγους, συμβιώσεις και συνεργασίες πάνω στην τέχνη.

Οι πλατφόρμες- γκρουπ καλλιτεχνών έχουν την δυνατότητα να παρουσιάσουν κάποιο καλλιτεχνικό πρότζεκτ, μια δράση σε καθορισμένο χώρο προσφέροντας έτσι μια καταγραφή της ανεξάρτητης καλλιτεχνικής σκηνής, του τρόπου δραστηριοποίησής τους και λειτουργίας για την δημιουργία δίαυλων επικοινωνίας με άλλες χώρες για συνεργασίες.

Η Art Athina διαρκεί από την Πέμ. 16 μέχρι την Κυρ. 19/5 στο κλειστό γήπεδο Τάε Κβον Ντο του Παλαιού Φαλήρου. Το απόγευμα της Πέμπτης (7-10.30 μ.μ.) η είσοδος είναι μόνο με πρόσκληση, ενώ για τις άλλες ημέρες το ωράριο έχει ως εξής: Παρ. 2-9 μ.μ., Σάβ.-Κυρ. 12 μ.-9 μ.μ.

Κλειστό Π. Φαλήρου (TaeKwonDo), Ολυμπιακά Ακίνητα
Μωραϊτίνη 2, 17561 Π. Φάληρο
(Απέναντι από τα Village Cinemas Π. Φαλήρου)

Art-Athina 2013
Rajataide

 

Εκτύπωση σελίδας

Αυτό το κείμενο

Ενημέρωση 14/5/2013


© Πρεσβεία Φινλανδίας, Αθήνα | Στοιχεία επικοινωνίας