Στο περιεχόμενο
Υποργείο Εξωτερικών της Φινλανδίας

Πρεσβεία Φινλανδίας, Αθήνα: Επικαιρότητα: Ειδήσεις

ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΦΙΝΛΑΝΔΙΑΣ, Αθήνα

Χατζηγιάννη Μέξη 5
115 28 Αθήνα
Τηλ:- +30-210-72 55 860
E-mail: sanomat.ate@formin.fi
Ελληνικά | Suomi | English | Svenska |  |  | Instagram
Μικρότερα γράμματαΜεγαλύτερα γράμματα
 
Ειδήσεις, 21/2/2017

Οι Φινλανδέζες  κάνουν αθλητισμό

Το Φινλανδικό έργο για την ισότητα των φύλων βασίζεται στο Κυβερνητικό  Πρόγραμμα και στα Κυβερνητικά σχέδια δράσης για την ισότητα των φύλων καθώς και στην Πράξη περί Αθλητισμού και τις πολιτικές που έχουν εκδοθεί από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.

Το "Spikes Prize” απονέμεται κάθε χρόνο ως έπαινος στην προώθηση της ισότητας και της πολυφωνίας στον τομέα του αθλητισμού. Το Spikes Equality Prize 2016 απονεμήθηκε στο έργο "Προπόνησε σαν γυναίκα".

Η Φινλανδέζα στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Οι γυναίκες εμφανίστηκαν  για πρώτη φορά στους αγώνες  σε επιδείξεις και εκθέσεις.  Η Φινλανδέζα κ. Walborg Florström έκανε επίδειξη κατάδυσης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 1908, όπου για πρώτη φορά εμφανίστηκαν γυναίκες σε θαλάσσιο αγώνισμα σε Ολυμπιακούς Αγώνες.  Δύο κολυμβήτριες,  η Regina Kari και η Tyyne Järvi, διαγωνίστηκαν επίσημα για τη Φινλανδία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1912 στη Στοκχόλμη στα 100 μέτρα ελεύθερο γυναικών.

Η Ludovika Jakobsson ήταν Γερμανο-Φινλανδή αθλήτρια του καλλιτεχνικού πατινάζ  (παγοδρομία ζευγαριών). Διαγωνιζόμενη με τον παρτενέρ της και σύζυγό της Walter Jakobsson κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1920.

Λάχτι 2017 - Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σκι

Lahti 2017 Photo: Janina Pitkänen

Η πόλη του Λάχτι οργανώνει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σκι, για έβδομη φορά, μεταξύ της 22ας Φεβρουαρίου και της 5ης  Μαρτίου. Κανένα άλλο μέρος δεν  έχει φιλοξενήσει αυτό το γεγονός τόσες πολλές φορές. Κατά τη διάρκεια των 12 ημερών πάνω από 700 αθλητές από 60 διαφορετικές χώρες ανταγωνίζονται σε 21 χειμερινά αθλήματα.

Οικοδέσποινα των  Finland100 – πρωταθλημάτων εκατονταετηρίδας είναι η Marja-Liisa Kirvesniemi, πρώην σκιέρ ανωμάλου δρόμου με τρία χρυσά μετάλλια στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα Σκι του Λάχτι  και τρία χρυσά μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες.  Άλλες επιτυχημένες γυναίκες στο σκι είναι η Siiri Rantanen, η Helena Takalo, η Hilkka Riihivuori και η Taina Impiö, με όλες να έχουν κερδίσει το χρυσό στα Πρωταθλήματα του Λάχτι.

Αθλητικογράφος του έτους 2017

Μεταξύ των τεσσάρων υποψηφίων, εκ των οποίων οι δύο γυναίκες, νικήτρια ήταν η κα Elina Paasonen, Φινλανδή δημοσιογράφος και φωτογράφος.

Σε αντίθεση με 100 χρόνια πριν, η συμμετοχή των γυναικών σήμερα σε ανταγωνιστικά αθλήματα είναι αυτονόητη.

Εκτύπωση σελίδας

Αυτό το κείμενο

Ενημέρωση 21/2/2017


© Πρεσβεία Φινλανδίας, Αθήνα | Στοιχεία επικοινωνίας